Κορυφώνεται η αγωνία για την Μαριούπολη (Βίντεο)

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εμποδίζουν τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της ΛΔΔ για την αναχώρηση των κατοίκων της Μαριούπολης, είπε ο Πουσίλιν, ο επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονιέτσκ.

Ενδεχόμενη κατάληψή της Μαριούπολης θα επέτρεπε στη Μόσχα να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο στην ακτή της Αζοφικής Θάλασσας

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα επίσημα ότι η ομάδα της ελέγχει πλέον ολόκληρη την ακτή του Αζόφ μέχρι τη Μαριούπολη. Και έκλεισε με το “DPR”, εγκαθιστώντας έτσι έναν αποκλεισμό της πόλης.

Στα βορειοανατολικά, η επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων αναπτύσσεται στο Izyum – μια πόλη στην περιοχή του Χάρκοβο, πολύ κοντά από τα βόρεια με τον οικισμό Σλαβο-Κραματόρσκ, που είναι στην πραγματικότητα η πύλη προς το Donbass.

Δηλαδή, υπάρχει ένα αξιοσημείωτο σχέδιο να περικυκλωθεί ολόκληρη η περιοχή Donbass τόσο τοπικά, στην περίπτωση της Μαριούπολης, όσο και σε καίριες περιοχές για να φτάσει στο πίσω μέρος της σε όλο το μήκος της.