Κορονοϊός – Τουρκία: Σχεδόν 4.000 οι νεκροί

Ο Φαχρετίν Κότζα, αποφάσισε να μην ενημερώσει μέσω ενός απλού τουίτ όπως έκανε τόσον καιρό, ενόσω έπρεπε να ανακοινώνει μόνο κρούσματα και νεκρούς, αλλά εμφανίστηκε για να εξυφάνει το success story της Τουρκίας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς ανέφερε ότι η επιδημία κράτησε 8 εβδομάδες στη χώρα, αλλά “ακόμη και μια μέρα μπορεί να αλλάξει την εικόνα. Μία επικίνδυνη στιγμή μπορεί να κοστίσει ζωές”.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας επέστησε κυρίως την προσοχή στα εμπορικά κέντρα και στους δρόμους, λέγοντας ότι οι ουρές και η πολυκοσμία στην αγορά χωρίς καμία προφύλαξη αποτελούν μεγάλο κίνδυνο. “Τα μέτρα χαλάρωσης δεν μοιάζουν με τη σοκολάτα που θα φάμε όταν διακόπτουμε τη δίαιτα”, είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια δεν παρέλειψε και το καθημερινό τουίτ με τον πίνακα στοιχείων στα οποία φαίνεται ότι η εξάπλωση του κορονοϊού δείχνει μεν μία σταθερή υποχώρηση, ωστόσο τα νούμερα των κρουσμάτων και των θανάτων δείχνουν να ανακάμπτουν λίγο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Μέσα σε ένα 24ωρο η Τουρκία κατέγραψε 58 νέους θανάτους και 1.639 κρούσματα. Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στις 3.952 και των κρουσμάτων στις 143.114.