Κορονοϊός: “Πυρετός” ελέγχων για τη γνησιότητα των πιστοποιητικών σε θαμώνες εστίασης

Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί με τους ίδιους τους καταστηματάρχες να ζητούν από τους πελάτες τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλιώς δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο κατάστημα

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι των Αρχών σε μπαρ και εστιατόρια με το προσωπικό των καταστημάτων να ζητά από τους πελάτες τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας ελέγχουν διεξοδικά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, και τις ταυτότητες πελατών και υπαλλήλων σε χώρους εστίασης.

Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί με τους ίδιους τους καταστηματάρχες να ζητούν από τους πελάτες τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλιώς δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο κατάστημα.

Σε κάποιες περιπτώσεις ωστόσο , οι ίδιοι οι πελάτες επισημαίνουν ότι η διαδικασία του ελέγχου δεν ολοκληρώνεται.

«Σκοτεινή» η Αριστοτέλους

Μια καταγγελία ομάδας πολιτών για παράνομη σύνδεση και χρήση ηλεκτρικού ρεύματος στους εξωτερικούς χώρους, «βύθισε» την πλατεία Αριστοτέλους στο σκοτάδι.

Περίπου 20 καταστήματα εστίασης λειτουργούν από το πρωί χωρίς ρεύμα στους εξωτερικούς τους χώρους, κι επομένως δεν υπάρχει ούτε φως, ούτε θέρμανση για τους πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή όσους επιλέγουν να καθίσουν έξω.

Οι επιχειρηματίες επισημαίνουν ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων.