Κορωνοϊός: Παραμένει κάτω από 4% ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα σύμφωνα με το ECDC – Μοναδική στην ΕΕ

ECDC Ελλάδα

Δείτε τους ανανεωμένους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC)  – Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ με «πράσινες» περιοχές στο συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας

Παραμένει θετική η εικόνα της Ελλάδας αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα ανανεωμένα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) για τις δυο εβδομάδες που προηγήθηκαν της 28ης Ιανουαρίου.

Η χώρα μας είναι «πορτοκαλί» στο μεγαλύτερο μέρος της στο συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας, ενώ η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι οι μόνες «πράσινες» περιοχές σε ολόκληρη την Ευρώπη στη συγκεκριμένη μέτρηση.

ecdc_1

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο «πράσινο» στον χάρτη που αφορά τον δείκτη θετικότητας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης παραμένει στο «κίτρινο».

Σύμφωνα με αυτή τη μέτρηση, ο δείκτης θετικότητας στο σύνολο της επικράτειας βρίσκεται κάτω από το όριο συναγερμού του 4%.

ecdc_2