Κορονοϊός: Νοσηλεύτρια του “Έλενα” θετική στον ιό

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε νοσηλεύτρια στο μαιευτήριο «Έλενα» και μετά την ιχνηλάτηση δεκατέσσερις εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μπήκαν σε καραντίνα

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη την ΠΟΕΔΗΝ, η νοσηλεύτρια εργάζεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και εμφάνισε συμπτώματα την περασμένη Παρασκευή. Υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι κατά τις νυχτερινές ώρες δεν γίνεται διαλογή ασθενών στην πύλη του νοσοκομείου, δηλαδή οι ασθενείς να οδηγούνται στα «επείγοντα» χωρίς θερμομέτρηση και συμπλήρωση του σχετικού ερωτηματολογίου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός.

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν πως στο ίδιο νοσοκομείο υπάρχει πρόβλημα με τα κλιματιστικά που είναι παλαιάς τεχνολογίας και δεν υποβληθεί στην κατάλληλη συντήρηση, προβληματισμούς τους οποίους θα θέσουν σήμερα σε συνάντηση που θα έχουν με την αρμόδια περιφερειακή διεύθυνση υγείας.

Όσον αφορά την πορεία της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μόλις κατά δύο αυξήθηκαν το τελευταίο 24ωρο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή ανεβάζοντας στους 179 τους θανάτους στη χώρα.