Κορωνοϊός: Μήνυση κατά της Κίνας κατέθεσαν 2 Τούρκοι δικηγόροι

Τούρκοι δικηγόροι

Δύο Τούρκοι δικηγόροι υπέβαλαν μήνυση κατά της Κίνας καθιστώντας την υπεύθυνη για την εξάπλωση του φονικού ιού σε όλον τον κόσμο.

Οι δικηγόροι Μελίχ Ακούρτ και Σελενάι Κουρτ κατηγορούν την κινεζική κυβέρνηση για εγκληματική αμέλεια και για απόπειρα φίμωσης των Κινέζων γιατρών που προσπάθησαν να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τον κορωνοϊό.

Οι δικηγόροι, που μάλλον τη δημοσιότητα επιδιώκουν παρά την καταδίκη μιας άλλης χώρας, δηλώνουν ότι οι κινεζικές αρχές δεν έκαναν αρκετά για να περιορίσουν το ξέσπασμα του COVID-19, το οποίο μάλιστα προσπάθησαν να καλύψουν αρχικώς.

Περισσότεροι από 250 χιλιάδες φορείς κορωνοϊού στην Κωνσταντινούπολη

Την ώρα που η Τουρκία έχει ανακοινώσει επισήμως περίπου 145 χιλιάδες κρούσματα, Τούρκος λοιμωξιολόγος προειδοποιεί ότι μόνο στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν τουλάχιστον 250 χιλιάδες φορείς του κορωνοϊού και 400 χιλιάδες σε όλη τη χώρα.

«Το 60% των κρουσμάτων και φορέων ζουν στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 250 χιλιάδες άνθρωποι που φέρουν τον ιό κυκλοφορούν δίπλα μας, ακόμη κι αν δεν το ξέρουν.

Κι αν δεν φορούν μάσκα ή δεν την φορούν σωστά, τότε μπορούν να μολύνουν τους άλλους», προειδοποιεί ο δρ. Μεχμέτ Τζεϊχάν στο τουρκικό κανάλι CNN Türk.

Ο Τούρκος λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι η 3η φάση που βιώνει η Τουρκία τώρα -της χαλάρωσης των μέτρων- είναι η πιο κρίσιμη

και ότι τα σοβαρά προβλήματα θα εμφανιστούν στην 4η φάση όταν θα πρέπει οι άνθρωποι να συνηθίσουν σε μία ελεγχόμενη κοινωνική ζωή.