Κορονοιός: Μετάλλαξη του ιού και στην Γερμανία (;)

Από την αρχή της πανδημίας πολλές αλλαγές στις γενετικές ακολουθίες του ιού έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Τώρα πιθανώς να βρισκόμαστε ενώπιον άλλης μιας σε μια κλινική στο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν.

Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε μια παραλλαγή κορονοϊού στην κλινική Garmisch-Partenkirchen. Η συνάφεια της μετάλλαξης είναι ασαφής, σύμφωνα με τον αναπληρωτή ιατρικό διευθυντή, Δρ. Στόκλουζνερ.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, δεν πρόκειται ούτε για την παραλλαγή της Νότιας Αφρικής ούτε για την βρετανική μετάλλαξη.

Δεν υπάρχει ένδειξη εάν η μετάλλαξη που βρέθηκε προκαλεί την πιο σοβαρή ανάπτυξη της νόσου

Δεν υπάρχει ένδειξη για το εάν η μετάλλαξη που βρέθηκε είναι πιο μολυσματική.

Το Charité του Βερολίνου διεξάγει περαιτέρω έρευνες με τα αποτελέσματα να αναμένονται στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σε ένα ξέσπασμα στο νοσοκομείο, υπήρχε υποψία ότι μια διαφορετική παραλλαγή θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στις λοιμώξεις. “Αυτό επιβεβαιώθηκε σε μια πρώτη ενδιάμεση έκθεση του Charité”, εξηγεί ο Δρ. Clemens Stockklausner από την κλινική Garmisch-Partenkirchen.

Στην κλινική, 53 ασθενείς και 24 υπάλληλοι βγήκαν θετικοί για το Sars-CoV-2 . 35 από αυτούς για μια πιθανώς νέα παραλλαγή. Στις 12 Ιανουαρίου , μια «ανωμαλία» που θα μπορούσε να δείξει μια παραλλαγή ιού είχε βρεθεί για πρώτη φορά, δήλωσε ο Stockklausner.

Είναι η μετάλλαξη της κορώνας πιο μεταδοτική;

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές εάν η αλλαγή είναι πραγματικά νέα και εάν έχει αντίκτυπο στο ποσοστό μόλυνσης ή τη σοβαρότητα της νόσου. Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί πολλές αλλαγές στις γενετικές αλληλουχίες του ιού παγκοσμίως .

Επί του παρόντος, δύο παραλλαγές (Β.1.1.7 και Β.1.351) που εντοπίστηκαν αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία και τη Νότια Αφρική θεωρούνται σχετικές με την Ευρώπη , οι οποίες, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση γνώσης, είναι αισθητά πιο μεταδοτικές από τον αρχικό ιό.