Κορονοϊός – Λινού: “Θα καθαρίσουμε όταν εμβολιαστούμε σε μεγάλο ποσοστό”

Η κα. Λινού συνέστησε μάσκες ακόμα και στις πράσινες περιοχές, διότι όπως είπε «είναι συγκοινωνούντα δοχεία και το πράσινο γίνεται γρήγορα πορτοκαλί».

Αναφερόμενη στην εστίαση, επισήμανε πως όλες οι διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι η εστίαση είναι εστία μετάδοσης και η ενίσχυση του delivery catering επιβάλλεται.

«Δεν γίνεται να συνωστίζονται και στα μέσα και στους χώρους εργασίας», κάνοντας λόγο για τηλεργασία στο 90% των εργαζομένων και «κουπόνια σε όσους δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι».

Ως προς τις προσπάθειες να μην κλείσει εντελώς η εστίαση, υπενθύμισε ότι ήδη ανακοινώθηκε η επιδότηση για θερμάστρες εξωτερικού χώρου ώστε να παταραθεί η λειτουργία των εξωτερικων χώρων.

Η κυρία Λινού αναφέρθηκε και σε «επιδοτούμενη θέρμανση σε όλους ώστε να μπορούν να ζεσταίνονται τα σπίτια με όσο το δυνατόν τα παράθυρα ανοιχτά».

Για το ενδεχόμενο νοσηλειών σε γειτονικές χώρες, η καθηγήτρια ανέφερε:

«Οι κλίνες στην Ελλάδα είναι πολλές, οι ΜΕΘ είναι περιορισμένες», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νοσηλειών σε γειτονικές χώρες, επισημαίνοντας:

«Είμαστε μια ενιαία χώρα, ο κίνδυνος είναι παγκόσμιος όσο μπορούμε να μειώσουμε τη διασπορά ακόμα και σε ένα χωριό, τους βοηθάμε όλους».

Ως προς το πότε θα τελειώσουμε με τον κορονοϊό, η ίδια σημείωσε:

«Θα καθαρίσουμε όταν εμβολιαστούμε σε μεγάλο ποσοστό, μέχρι τότε μπορούμε να μεταθέσουμε το ζήτημα για καλύτερες εποχές και να κερδίσουμε χρόνο για ενίσχυση της υγείας», ανέφερε τέλος.