Κορονοϊός – Λαμία: Τρία νέα κρούσματα από το ίδιο οικογενειακό περιβάλλον

Συναγερμός στις τοπικές Υγειονομικές Αρχές της Φθιώτιδας και στον ΕΟΔΥ μετά την ιχνηλάτηση που έγινε και τα θετικά αποτελέσματα που ήρθαν από τα εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, εκτός από τον 85χρονο Λαμιώτη που είχε έρθει από την Αμερική και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Λαμίας, θετικοί βρέθηκαν η σύζυγός του, η κόρη του και ο 30χρονος εγγονός του, που τον πήγε στο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο τελευταίοι είχαν ταξιδέψει επίσης στην Αμερική, από την οποία επέστρεψαν πριν από ένα 10ημερο περίπου. Μάλιστα το ταξίδι της επιστροφής εξελίχτηκε σε πραγματική οδύσσεια αλλάζοντας τέσσερα αεροδρόμια.

Όπως είναι φυσικό, υπάρχει αγωνία για την αποτελεσματικότητα της νέας ιχνηλάτησης καθώς θα περιλαμβάνει πολλά περισσότερα άτομα, αφού πρόκειται για κρούσματα που είναι ασυμπτωματικά και τις προηγούμενες ημέρες είχαν αρκετές επαφές, όχι μόνο στη Λαμία, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα ο εγγονός μετά την επιστροφή του από την Αμερική, φέρεται να είχε επισκεφτεί στην Αταλάντη συγγενείς και φίλους αφού η καταγωγή του είναι από τη Λοκρίδα.

Προσωρινά τα τρία νέα κρούσματα φιλοξενούνται στο ειδικό κοντέινερ που υπάρχει έξω από τα επείγοντα του ΓΝ Λαμίας, αφού πρόσφατα είχε κλείσει η μονάδα για τον Covid-19 που είχε δημιουργηθεί στο πέτρινο κτήριο, πρώην Σανατόριο.

Οι γιατροί είναι αυτοί που θα αξιολογήσουν την σοβαρότητα της κατάστασής τους, όπως συνέβη και με την περίπτωση του 85χρονου που έχει υποκείμενα νοσήματα.