
Επιπλέον, σημείωσε ότι την προσεχή Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.
Όπως σημείωσε, στη συνέχεια το συγκεκριμένο προσχέδιο θα σταλεί και στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής προς αξιολόγηση και υποβολή εισηγήσεων, για να συμπληρώσει ότι την προσεχή Παρασκευή τα μέλη της ΣΕΕ θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθούν εισηγήσεις ή θα κλειδώσουν ενδεχομένως άλλες διαφοροποιήσεις, με απώτερο σκοπό την έγκριση ενός τελικού σχεδίου.
Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Αθανασίου, το τελικό σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί πριν το τέλος του μήνα.
Επιπροσθέτως, ανέφερε πως ο τελικός οδικός χάρτης διαχείρισης της πανδημίας θα αφορά στις ενέργειες που θα ακολουθηθούν από το Υπουργείο Υγείας στην περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων, καθώς επίσης -αν παραμείνει ως έχει η επιδημιολογική εικόνα- ποια θα είναι η συχνότητα των τεστ που πρέπει να γίνονται και αν θα γίνονται.
Επίσης, είπε ότι εκκρεμεί η ετοιμασία των πρωτοκόλλων στα σχολεία και συγκεκριμένα η χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αθανασίου ξεκαθάρισε ότι η σύσκεψη της Παρασκευή δεν αφορά στη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων αναχαίτισης του κορωνοϊού, αλλά ένα σχέδιο για προγραμματισμό της διαχείρισης της πανδημίας τους επόμενους μήνες, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ εάν και εφόσον χρειαστεί.
Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός με 4η δόση δεν αφορά στον γενικό πληθυσμό, αλλά τους πολίτες 60 ετών και άνω, καθώς και τους ανοσοκατασταλμένους.