Κορονοϊός: 3.062 κρούσματα σήμερα και 67 νέοι θάνατοι

Στα ύψη παραμένουν τα κρούσματα σήμερα 24/03 όπως τα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ανησυχία προκαλούν επίσης τα νούμερα των νεκρών και διασωληνωμένων το τελευταίο 24ωρο.

Συνθήκες ασφυξίας έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα στα νοσοκομεία της χώρας και ιδιαίτερα της Αττικής λόγω της δυσμενούς επιδημιολογικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τον κορονοϊό.

Νωρίτερα σήμερα, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναγνώρισε πως υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, ωστόσο, υποστήριξε πως αυτό αντιμετωπίζεται επιτυχώς.

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως το ΕΣΥ έχει γίνει αποκλειστικά COVID απάντησε πως αυτό δεν ισχύει και σημείωσε ότι έως τώρα η Νέα Δημοκρατία έχει προχωρήσει σε 2.574 προσλήψεις γιατρών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής του είχε προσλάβει 2.700 γιατρούς.Επιπλέον, είπε ότι έχουν προσληφθεί 8.000 άτομα σε ειδικότητες επικουρικού προσωπικού.

«Τα νοσοκομεία να προετοιμαστούν για μάχη μακράς διάρκειας»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ισχυρίστηκε μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ότι Το σύστημα Υγείας θα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο η μάχη κατά του κορονοϊού να είναι μακράς διαρκείας.

Όπως εξήγησε, αναφέρεται στο δύσκολο σενάριο το οποίο απαιτεί προσαρμογές μόνιμου χαρακτήρα για να αντέξει το ΕΣΥ για όσο καιρό συνεχίζεται η μάχη με τον ιό.

Παράλληλα, επικαλούμενος τα μαθηματικά μοντέλα των Δημοσθένη Σαρηγιάννη και Νίκο Τζανάκη, προειδοποίησε πως η άνοδος των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρθηκε και στο φετινό Πάσχα, σημειώνοντας πως δεν έχει χαθεί οριστικά η ελπίδα να κάνουμε ένα Πάσχα που θα γεμίσει τις ψυχές μας. Ωστόσο, σχετικά με το πιθανό άνοιγμα δραστηριοτήτων είπε πως ο ίδιος θα εισηγηθεί ότι «δεν πρέπει να αυξηθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας».

Η αναλυτική κατανομή των κρουσμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ