Κορονοϊός: 15 κρούσματα της μετάλλαξης του ιού στην Τουρκία

Συναγερμός στην Τουρκία, που απαγόρευσε στους Βρετανούς υπηκόους να εισέρχονται στη χώρα, καθώς εντόπισε 15 κρούσματα της νέας και πιο μεταδοτικής μετάλλαξης του νέου κορονοϊού σε ταξιδιώτες από τη Βρετανία, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση της γειτονικής μας χώρας.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα είπε ότι οι 15 επιβάτες έχουν απομονωθεί σε καραντίνα, όπως επίσης και τα πρόσωπα με τα οποία είχαν επαφή. Κανένα άλλο κρούσμα της μετάλλαξης Covid-19 δεν έχει ανιχνευτεί κατά τους τακτικούς ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα.

«Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο», δήλωσε ο Κότσα μέσω ανακοίνωσης. «Η είσοδος στην Τουρκία από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προσωρινά ανασταλεί».

212 νέοι θάνατοι από νέο κορονοϊό στην Τουρκία

Ο απολογισμός των νεκρών από κορονοϊό στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 212 τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, όπου ξεκίνησε η τετραήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας, με στόχο να αναχαιτιστεί η πανδημία που έχει σκοτώσει συνολικά 21.093 ανθρώπους.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 ανέρχεται σε 12.203 για το ίδιο διάστημα. Η Τουρκία μετρά πλέον 2.220.855 μολύνσεις από την αρχή της επιδημίας. Το lockdown στην Τουρκία έχει ανακοινωθεί ότι πρόκειται να αρθεί στις 5 το πρωί τοπική ώρα, στις 4 Ιανουαρίου 2021.