Κορονοϊός: 1.913 κρούσματα και 28 νέοι θάνατοι σήμερα στη χώρα μας

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων που αντανακλάται σε μια πιθανή παράταση του lockdown, εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πιο συγκεκριμένα, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο προανήγγειλε πως θα πάρει παράταση το άνοιγμα της οικονομίας την 1η Μαρτίου.

Ακόμα ανέφερε πως το μήνυμα προς τους πολίτες είναι πως θα πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν.

Σε αυτό το σημείο αναγνώρισε την κούραση των πολιτών και υπογράμμισε πως φτάνουμε στο τέλος της περιπέτειας.

«Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού. Και θα παρακαλέσω και τον υπουργό Υγείας, αλλά και όλους σας μέσα από τον δημόσιο λόγο τον οποίο αρθρώνετε, ο καθένας στο αντικείμενό του επειδή όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επηρεάζεστε από τις εξελίξεις, αυτό να είναι κάτι το οποίο να το τονίζετε συστηματικά» υπογράμμισε.

Στο 87% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική

Η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ της Αττικής είναι στο 87%, ενημέρωσε το πρωί η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη, η οποία, όμως, συνέστησε ψυχραιμία.

Η μείωση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια θα έρθει αργότερα καθώς «τώρα μπαίνουμε στο 15ημερο του lockdown» είπε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.

Εκτίμησε, ακόμη, πως τα αυστηρά μέτρα ενδέχεται να παραταθούν για ακόμη μία εβδομάδα.

«Σταδιακά πρέπει να γίνει το άνοιγμα, ίσως με αρχή τα σχολεία και τα καταστήματα με κάποιον τρόπο ασφαλές (click away)» σημείωσε η ίδια και αναφέρθηκε στην «έντονη ψυχολογική πίεση» που υφίσταται ο κόσμος.

Συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία όπου υπάρχει συνωστισμός και εκεί μπορεί να γίνεται και χρήση διπλής μάσκας.