Κωνσταντοπούλου: Βαν της ΕΥΠ βρισκόταν στην πίσω πλευρά τη Βουλής επί ΣΥΡΙΖΑ

Τι είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας για την υπόθεση δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη

«Είναι σοβαρότατο το ζήτημα των παρακολουθήσεων και δεν μπορεί να συμψηφιστεί», δήλωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή “Secret” με τον Παναγιώτη Τζένο.

Μάλιστα, κατηγόρησε τις κυβερνήσεις ότι «έχουν εργαλειοποιήσει την ΕΥΠ και υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια». Στη συνέχεια, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως ο σημερινός πρωθυπουργός έχει τεράστιες ευθύνες και ζήτησε να διερευνηθούν οι καταγγελίες.

Στο κοινοβούλιο

Ακολούθως, επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΕΥΠ και άλλες υπηρεσίες μπαινόβγαιναν στο κοινοβούλιο. Επίσης, είπε πως βαν της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών βρισκόταν στην πίσω πλευρά τη Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε πως τον Μάρτιο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας είχε μπροστά του έγγραφα τα οποία παρουσίασε ως απομαγνητοφωνήσεις υποκλοπών και σημείωσε πως ο τότε πρωθυπουργός προσπάθησε να την επηρεάσει.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, ανέφερε επίσης πως την θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως.

«Σκοτεινή υπόθεση»

Αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη, έκανε λόγο για μηχανισμούς που προσπάθησαν να παρουσιαστεί ως ατύχημα λέγοντας ότι πρόκειται για μια ζοφερή και σκοτεινή υπόθεση