Κωνσταντοπούλου: Στη Βουλή θα κάνουμε δυναμική αντιπολίτευση

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους αδύναμους πολίτες»

«Ο Διαμαντής Καραναστάσης δεν χτυπιέται τυχαία. Ξέρουν ότι είναι εκείνος που αποκλείεται να με προδώσει, που αποκλείεται να προδώσει την υπόσχεση μας στους πολίτες», τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Στη Βουλή θα κάνουμε δυναμική αντιπολίτευση, αντιπολίτευση υπεράσπισης όπως την εξαγγείλαμε. Ως πρώην πρόεδρος της Βουλής θα αξιοποιήσω τις δυνατότητες, τα εφόδια, τα δικαιώματα που μου δίνει ο κανονισμός της Βουλής. Αντιπολίτευση με όλες μας τις δυνάμεις, με μία ακλόνητη κοινοβουλευτική ομάδα που έχω σχεδιάσει ότι θα εκπροσωπήσει την Πλεύση Ελευθερίας», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Θα κάνουμε παρεμβάσεις ώστε να φέρνουμε τους πολίτες στη Βουλή μέσα από τις διαδικασίες δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών. Ουσιαστικά, θα φέρουμε την κοινωνία, τους πολίτες μέσα στη Βουλή. Αυτός είναι και ο λόγος που μας χτυπάνε όλο αυτό τον καιρό», πρόσθεσε.

Επίσης, η κα Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι «υπάρχουν οι πολίτες που καταλαβαίνουν ότι αν μπει η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή… Θα τους αλλάξουμε τα φώτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε αφύλακτα τα δικαιώματα των πολιτών. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους αδύναμους πολίτες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σταθούμε τείχος προστασίας για τους πολίτες».

«Εάν μπει η Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή, θα μπουν οι πολίτες στη Βουλή. Αυτό το καταλαβαίνει το σύστημα γι’ αυτό λυσσάει. Γι’ αυτό δεχόμαστε αυτή τη λυσσαλέα επίθεση όλες αυτές τις μέρες. Όλο αυτό το διάστημα χτυπιέμαι ως γυναίκα, ως αρχηγός κόμματος, για όλα αυτά τα οποία είπα ότι θα κάνω. Να φτιάξω μία ακλόνητη κοινοβουλευτική ομάδα, αδιαπέραστη, αδιάφθορη που δεν θα την επηρεάσει κανείς. Μία κοινοβουλευτική ομάδα που θα μπορέσει να κάνει αυτά που είχα υποσχεθεί», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην κριτική που δέχθηκε από πρώην υποψηφίους του κόμματος για τις αλλαγές στη λίστα, η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «το είχα ανακοινώσει δημόσια πάνω από 5 φορές και το είχαν χειροκροτήσει οι ίδιοι, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν δυσαρεστημένοι».

«Ο Διαμαντής Καραναστάσης δεν χτυπήθηκε επειδή είναι ο σύντροφός μου.Χτυτπήθηκε γιατί όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι πυλώνας της Πλεύσης Ελευθερίας και θα μου σταθεί. Από την πρώτη στιγμή ήταν συνιδρυτής, εμπνευστής όλων των σημαντικών πρωτοβουλιών και εκείνος που είναι πίσω από την καμπάνια μας που μας έδωσε όλη αυτή την ώθηση όλο αυτό τον καιρό. Χτυπιέται όχι τυχαία. Γιατί ξέρουν ότι είναι εκείνος που αποκλείεται να με προδώσει, που αποκλείεται να προδώσει την υπόσχεση μας στους πολίτες», πρόσθεσε.