Κομισιόν: Πάνω από 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για το Προσφυγικό σε 4 χρόνια

Η Κομισιόν έχει δώσει στην Ελλάδα για το Mεταναστευτικό/Προσφυγικό, από το 2015 μέχρι σήμερα, 2,22 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν την Τετάρτη 16/10 στη δημοσιότητα.

Η οικονομική υποστήριξη της Ε.Ε. προς την Ελλάδα προέρχεται από τρία ευρωπαϊκά ταμεία: 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο για το Άσυλο, τη Μετανάστευση και την Ενσωμάτωση, 404,5 εκατομμύρια από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και 643.6 εκατομμύρια ευρώ από το Εργαλείο Επείγουσας Βοήθειας.

Στον αναλυτικό πίνακα φαίνονται όλα τα ποσά, αλλά και οι αποδέκτες τους. Υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών πρωταγωνιστούν, όπως επίσης και ιδρύματα όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Μετανάστευσης.

Πριν από λίγο ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον διεθνή Τύπο στις Βρυξέλλες για τις συζητήσεις στο Σώμα των Επιτρόπων και την έκθεση πρόοδου για το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συνεργασία της Ε.Ε. με την Τουρκία, ο Επίτροπος υπενθύμισε ότι επισκέφθηκε την Άγκυρα από κοινού με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Ζεχόφερ και εξήγησε ότι εκεί είχε ειλικρινείς και ανοιχτές εποικοδομητικές συνομιλίες. Ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία έχει συμβάλει σημαντικά στο Μεταναστευτικό και επανέλαβε τη δέσμευσή της χώρας να συνεχίσει τη συνεργασία για την επίτευξη των σκοπών της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. -Τουρκίας.