Κλυδωνίζεται το καθεστώς Πούτιν: Oλιγάρχες εγκαταλείπουν τη Μόσχα

Oλιγάρχες και στενοί του συνεργάτες εγκαταλείπουν τη Μόσχα, ανάμεσά τους και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας

Ορισμένοι ολιγάρχες και αξιωματούχοι φέρονται να έχουν εγκαταλείψει τη ρωσική πρωτεύουσα, αναφέρει το IStories, επικαλούμενο στοιχεία του FlightRadar.

Μεταξύ αυτών είναι ο δισεκατομμυριούχος Αρκάντι Ρότενμπεργκ (το αεροπλάνο του προσγειώθηκε στο Μπακού), ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντένις Μαντούροφ (προσγειώθηκε στο Νταλαμάν της Τουρκίας), ο πρώην πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός Βλαντιμιρ Ποτάνιν (Σταμπούλ) και ο Ρώσος αξιωματούχος Μπόρις Κοβαλτσουκ (Αγία Πετρούπολη).

Αμέσως μετά, δημοσιεύθηκε μια ανάρτηση στο επίσημο κανάλι Telegram του Ρότενμπεργκ, η οποία έλεγε ότι ο επιχειρηματίας βρισκόταν ακόμη στη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, στην Αγία Πετρούπολη οι υπάλληλοι των διωκτικών αρχών σφράγισαν το αεροπλάνο και το ελικόπτερο που χρησιμοποιούσε προσωπικά ο Γεβγκένι Πριγκόζιν και τα οποία βρίσκονταν στο αεροδρόμιο Πούλκοβο, αναφέρει η Fontanka.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα για την Αγία Πετρούπολη, και το αεροπλάνο του χάθηκε από τα ραντάρ. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέκσοφ διαψεύδει ότι ο Πούτιν είχε φύγει από τη Μόσχα.