Κλειστή σε δύο σημεία η Εθνική Αθηνών – Κορίνθου: Συγκεντρώσεις Ρομά σε Μέγαρα, Ζευγολατιό

Σε εκτροπή της κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική, στο τμήμα Αρχαία Κόρινθος- Κιάτο (και στα δύο ρεύματα) και στο τμήμα Μέγαρα – Πάχη
(μόνο προς Κόρινθο) προχώρησε η Ολυμπία Οδός, με εντολή της Τροχαίας, εξαιτίας ομάδων Ρομά, που έχουν συγκεντρωθεί κοντά στα Μέγαρα, αλλά και στην περιοχή του Ζευγολατιού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συγκεντρωμένοι πετούν πέτρες, έχουν ανάψει φωτιές ενώ σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε επί της οδού Πόντου στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες Ρομά και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πιο συγκεκριμένα περίπου 100 Ρομά που βρέθηκαν κοντά στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, άναψαν φωτιές επί της οδού Πόντου, έστησαν οδοφράγματα, ενώ επίσης έκαψαν μεγάλο όγκο πλαστικών.

Πολλοί από αυτούς ήταν οπλισμένοι και με καραμπίνες και πυροβολούσαν μέσα από τα στενά της περιοχής κατά των αστυνομικών.

Ακόμη, πυρπόλησαν δύο οχήματα εκσκαφέων. Στο σημείο βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία στέλνει στο σημείο δυνάμεις.
Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.
Επεισόδια με Ρομά
Θεσσαλονίκη - Επεισόδια με Ρομά (2)
Θεσσαλονίκη - Επεισόδια με Ρομά (1)

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης οι Ρομά του καταυλισμού που βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών τους οποίους πέταξαν στο ρεύμα της καθόδου προς Αθήνα.