«Κλειδώνεται» η Ελλάδα: Σε lockdown Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία – Παράταση σε Ηράκλειο και Μεσσηνία

lockdown

Ο Σεπτέμβριος ήρθε και μαζί του ήρθαν και τα lockdown (όχι βέβαια πως είχαν σταματήσει το καλοκαίρι), καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε πως μπαίνουν σε μερικό «κλείδωμα» οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας και ο δήμος Ικαρίας.

Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα έως και τις 10 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωί. Παράλληλα, αποφασίστηκε η παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Ηρακλείου.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση ξεκινάει σιγά-σιγά το «κλείδωμα» της χώρας, καθώς όπως όλα δείχνουν θα επιβληθεί σύντομα ολικό lockdown, για το οποίο φυσικά η κυβέρνηση θα κατηγορήσει τους ανεμβολίαστους, ακόμη και εάν τους έχει επιβάλει πολύ αυστηρά μέτρα.

Σύμφωνα με τις ΚΥΑ που εκδόθηκαν τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ είναι τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00- 06:00. Επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και

β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πάρκων ψυχαγωγίας, θεματικών πάρκων και παραλιών, καθώς και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων,

κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ΚΥΑ, από την εφαρμογή του μέτρου αυτού εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων