«Κίπρις»: Οστά τριών Τ/κ αγνοουμένων ανευρέθηκαν στο χωριό Τρούλλοι

Τα οστά που πιστεύεται ότι ανήκουν σε τρεις Τουρκοκύπριους αγνοούμενους από το 1963, έχουν ανευρεθεί στο χωριό Τρούλλοι, σύμφωνα με το γραφείο του Τ/κ αντιπροσώπου στην ΔΕΑ, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική «Κίπρις».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα οστά εντοπίστηκαν από την ομάδα εκσκαφών της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους σε πηγάδι.

Πληροφορίες από το γραφείο του Τ/κ αντιπροσώπου στη ΔΕΑ αναφέρουν ότι, ενώ κάθε χρόνο από το 2005 που ξεκίνησε το πρόγραμμα εκσκαφών εντοπίζονται οστά που ανήκουν σε Ελληνοκύπριους αγνοουμένους σε εκσκαφές που πραγματοποιούνται σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο το νησί, εντούτοις τα τελευταία 7 χρόνια δεν έχουν εντοπιστεί οστά στις ελεύθερες περιοχές που ανήκουν σε Τ/κ αγνοουμένους.

Διευκρινίζεται ότι είναι η πρώτη φορά σε 7 χρόνια που εντοπίζονται οστά που πιστεύεται ότι ανήκουν σε Τ/κ σε ανασκαφές στις ελεύθερες περιοχές.

Όπως αναφέρεται, τα οστά που εντοπίστηκαν θα σταλούν για περαιτέρω εξετάσεις και στη συνέχεια εφόσον ανήκουν σε Τ/κ αγνοουμένους, θα παραδοθούν για ταφή στις οικογένειες τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ