Κινητοποιήσεις κατά των «Πρεσπών» ενόψει της ΔΕΘ: Πανό για τη Μακεδονία στο Λευκό Πύργο – Ζητούν ακύρωση της συμφωνίας οι Μακεδόνες

Αντιμέτωπος με τους πολέμιους της Συμφωνίας των Πρεσπών αναμένεται να βρεθεί για πρώτη φορά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από καταγγελίες των ίδιων για «κωλοτούμπα» της Νέας Δημοκρατίας στο μακεδονικό ζήτημα.

Ενόψει της ΔΕΘ και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα κυβερνητικά στελέχη θα βιώσουν για πρώτη φορά τις αντιδράσεις των Μακεδόνων για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς φαίνεται πως οι πολιτικές δράσεις κατά της συνθήκης έχουν «παγώσει» πριν καν ξεκινήσουν.

Ήδη από τις πρώτες εβδομάδες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στους ιστοτόπους οργανώσεων που συμμετείχαν στη διοργάνωση των συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναρτήσεις έκαναν λόγο για «κωλοτούμπα» της ΝΔ στο εν λόγω ζήτημα, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το πρωί του Σαββάτου στον Λευκό Πύργο αναρτήθηκε πανό που καλεί σε συμμετοχή σε συλλαλητήριο το απόγευμα με αίτημα την «ακύρωσης της προδοτικής ψευτοσυμφωνίας».

Σημειώνεται ότι η προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία είχε διατηρήσει επαφές με τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων ενώ στελέχη της συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Έτσι, είναι η πρώτη φορά που, ως κυβέρνηση πια, η Νέα Δημοκρατία καλείται να αναμετρηθεί με αυτό το ρεύμα που μέχρι πρότινος διατηρούσε επαφές.