Κινέζος επιχειρηματίας κατηγορούμενος για κλοπή αμερικανικών εμπορικών μυστικών

Ένας Κινέζος επιχειρηματίας κατηγορήθηκε για συνωμοσία για κλοπή εμπορικών μυστικών από τη General Electric αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του thenationalpulse.com.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 64χρονος Chi Lung Winsman Ng που διαμένει στο Χονγκ Κονγκ, συνωμότησε για να κλέψει μυστικά σχετικά με την τεχνολογία MOSFET της εταιρείας.

«Όπως ισχυρίστηκε το κατηγορητήριο, ο Winsman Ng συνωμότησε για να κλέψει εμπορικά μυστικά από τη General Electric για να ξεκινήσει έναν ανταγωνιστή», δήλωσε η Εισαγγελέας Elizabeth C. Coombe. “Ο Ng συνωμότησε να κλέψει πολύτιμη και ευαίσθητη τεχνολογία από την GE και να την παράγει στην Κίνα”, πρόσθεσε ο ειδικός πράκτορας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών Thomas F. Relford.

Το κατηγορητήριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης (DOJ) περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο Ng και «με τουλάχιστον έναν ακόμη συνωμότη σχεδίαζε να αναπτύξει μια επιχείρηση» χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της General Electric:

Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι μεταξύ της περιόδου του Μαρτίου 2017 και του Ιανουαρίου 2018, ο Ng και τουλάχιστον ένας ακόμη συνωμότης σχεδίαζαν να αναπτύξουν μια επιχείρηση που θα κατασκευάζει και θα πωλεί MOSFET χρησιμοποιώντας εμπορικά μυστικά που έχουν κλαπεί από τη GE. Τα MOSFET είναι μικροί ηλεκτρονικοί ημιαγωγοί / διακόπτες που ρυθμίζουν τη ροή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω συσκευών και χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία προϊόντων.

Ο Ng συνωμότησε με τουλάχιστον ένα άλλο άτομο, έναν μηχανικό της GE για περίοδο άνω των επτά ετών, για να κλέψει εμπορικά μυστικά της MOSFET και άλλες ιδιόκτητες πληροφορίες από τη GE. Οι δυο τους φέρεται να χρησιμοποίησαν αυτά τα εμπορικά μυστικά για να δημιουργήσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο που έδωσαν σε μελλοντικούς επενδυτές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ζήτησαν χρηματοδότηση περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων σε αντάλλαγμα για μερίδιο συμμετοχής στην νεοσύστατη εταιρεία τους. Τον Αύγουστο του 2017, ο Ng και ο παρτενέρ του συναντήθηκαν στην Κίνα και έδωσαν παρουσιάσεις σε μια κινεζική εταιρεία επενδύσεων που σκέφτηκε να παρέχει χρηματοδότηση στην νεοσύστατη εταιρεία του Ng.