ΚΙΝΑΛ: Στη ΔΕΘ η Γεννηματά την Τετάρτη με το βλέμμα στις εσωκομματικές εκλογές

Εβδομάδα δράσης είναι αυτή που ξεκινά σήμερα για το Κίνημα Αλλαγής. Την Πέμπτη η πρόεδρος του κόμματος, θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία της Φώφης Γεννηματά, θα έχει ηχηρά αντιπολιτευτικά μηνύματα που θα αφορούν την πανδημία, την οικονομία αλλά και την κοινωνία.

Τον τελευταίο καιρό, η Φώφη Γεννηματά έχει ανεβάσει αρκετά τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, εκφράζοντας μια έντονη αριστερόστροφη ρητορική θεωρώντας ότι το Κίνημα Αλλαγής, μπορεί άξια να σταθεί ως μια ισχυρή αντιπολιτευτική δύναμη. Η κ. Γεννηματά, αν και θα αποφύγει τις εσωκομματικές αιχμές, δεν αποκλείεται να αναφερθεί εμμέσως, όπως έγινε και κατά την διάρκεια της ομιλίας την 3η του Σεπτέμβρη.

Η συζήτηση άλλωστε, έχει ανοίξει -επισήμως- από την Παρασκευή όταν η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τους συνεργάτες της να επισπεύσουν τις διαδικασίες, «να πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να κερδίσουμε, με διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες». Με τον τρόπο αυτό θέλησε να βάλει ένα τέλος στις φημολογίες ότι η Τρικούπη επιθυμεί αναβολή των διαδικασιών. Είχε προηγηθεί άλλωστε και η επιστολή του υποψηφίου για την ηγεσία, Ανδρέα Λοβέρδου, στον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη, που ζητούσε την επίσπευση των διαδικασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης, αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, η οποία θα εισηγηθεί τον χρόνο των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή. Η σύγκλιση της ΚΠΕ, πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου. Η ΕΔΕΚΑΠ αριθμεί 11 μέλη και πρόεδρος της είναι ο Θεόδωρος Καπετανάκης και είναι το κεντρικό όργανο διοργάνωσης των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση.

Σημειώνεται πάντως, πως θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες για τις τελικές αποφάσεις της Επιτροπής, καθώς υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να μελετηθούν. Μεταξύ των οποίων είναι και τα υγειονομικά μέτρα ασφάλειας που θα πρέπει να τηρηθούν εν μέσω της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, τα υπόλοιπα τρία επιτελεία των υποψηφίων εργάζονται πυρετωδώς. Στις 20 του μήνα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναμένεται να παρουσιάσει το τελικό κείμενο της πολιτικής του διακήρυξης για τις θέσεις της «Πράσινης Επανάστασης». Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πραγματοποιεί περιοδείες σε όλη τη χώρα με τις πιο πρόσφατες να είναι σε Βόρεια Εύβοια και Μεσσηνία. Και ο Χάρης Καστανίδης, βρέθηκε πρόσφατα σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα.