ΚΙΝΑΛ: Επικοινωνιακή διαχείριση τα μέτρα της κυβέρνησης

ΚΙΝΑΛ

Για μικροκομματική επικοινωνιακή πολιτική και όχι για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, επικρίνει την κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ.

Στη ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται πως «τα 9.248 νέα κρούσματα αναγκάζουν την κυβέρνηση να ανακοινώσει νέα μέτρα σήμερα, τα οποία όμως -και προς έκπληξη όλων μας- θα εφαρμοστούν μια εβδομάδα μετά, χωρίς να μπορούμε να γνωρίζουμε την εξέλιξη της πανδημίας μέχρι τότε».

Με αφορμή την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «συνεχίζει να πρωτοτυπεί αρνητικά, καθώς προτεραιότητα γι’ αυτήν έχει η διαχείριση του πολιτικού κόστους και όχι η προστασία της δημόσιας υγείας».

Επιπλέον, η Χαριλάου Τρικούπη ισχυρίζεται ότι «η στρατηγική αυτή όμως απέτυχε και εγκυμονεί κινδύνους, με δεδομένη την οριακή κατάσταση του ΕΣΥ, αλλά και την επιμονή της να μην το ενισχύει ουσιαστικά και βιώσιμα».

Το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει την ανάγκη να σχεδιαστούν ενέργειες βάσει των πραγματικών γεγονότων και των εμπειριών από άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπου έχει ήδη ξεκινήσει η υπερμετάδοση της μετάλλαξης Όμικρον, με μέτρα που θωρακίζουν την κοινωνία και ενισχύουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

«Για εμάς δεν υπάρχει μικροπολιτική διαχείριση, αλλά η εθνική προσπάθεια να προστατέψουμε τη ζωή, την υγεία και το εισόδημα των πολιτών.

Η ατολμία της Κυβέρνησης της ΝΔ βλάπτει σοβαρά και τα τρία», σημειώνει χαρακτηριστικά.