Κίνα: Οι ασθενείς με κορονοϊό θα «αυτοθεραπεύονται» στο σπίτι τους

Η Κίνα προετοιμάζει τους πολίτες της να μάθουν να ζουν με την ασθένεια.

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς με Covid ή αυτοί με ήπια συμπτώματα θα μπορούν να «αυτοθεραπεύονται» μπαίνοντας σε καραντίνα στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον Guardian, αυτό αποτελεί το ισχυρότερο σημάδι ότι η Κίνα προετοιμάζει τους πολίτες της να μάθουν να ζουν με την ασθένεια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας (NHC), τα περισσότερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικές λοιμώξεις και ήπιες περιπτώσεις, χωρίς να απαιτείται ειδική θεραπεία.

«Τα ασυμπτωματικά άτομα και τα ήπια κρούσματα μπορούν να απομονωθούν στο σπίτι, κάτω από στενή παρακολούθηση, και μπορούν να μεταφερθούν σε καθορισμένα νοσοκομεία για θεραπεία έγκαιρα, εάν η κατάστασή τους επιδεινωθεί» ανέφερε το NHC.

Για σχεδόν τρία χρόνια, η Κίνα διαχειρίζεται τον Covid-19 ως επικίνδυνη ασθένεια στο ίδιο επίπεδο με τη βουβωνική πανώλη και τη χολέρα.

Από την περασμένη εβδομάδα, ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν αναγνωρίσει τη μειωμένη επικινδυνότητα του νέου κορωνοϊού, ενώ Κινέζοι ειδικοί ανακοίνωσαν ότι δεν αποτελεί μεγαλύτερη απειλή και δεν είναι πιο θανατηφόρα από την εποχική γρίπη.