Κίνα: Έκλεισαν όλα τα προσωρινά νοσοκομεία, για τον κορωναϊό, στην Ουχάν

Κίνα

Η Αυστρία συστήνει στους πολίτες της να επιστρέψουν από την Ιταλία – Η Ρωσία συστήνει αποφυγή των δημόσιων μέσων μεταφοράς τις ώρες αιχμής

– Η Ιταλία θα εγκρίνει μέτρα ύψους 10 δισεκ. ευρώ για αντιμετώπιση του αντίκτυπου από τον νέο ιό

Η Κίνα έκλεισε σήμερα όλα τα προσωρινά νοσοκομεία που είχαν ανοίξει ειδικά για τα κρούσματα του κορωνοϊού στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας,

το επίκεντρο της επιδημίας, ανέφερε σήμερα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα, η Paper, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Σαγκάης.

The Paper 澎湃新闻

@thepapercn

Wuchang Module Hospital, set up in the Wuhan Hongshan Gymnasium, holds its closing ceremony on March 10, becoming the last to close in the city. The last batch of patients are all leaving the hospital. https://twitter.com/i/broadcasts/1OyKAYnoNnwKb 

#LIVE The last module hospital in Wuhan closes after last batch of #COVID19 patients leave

The Paper @thepapercn

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη The Paper 澎湃新闻

Δείτε πώς είχε φτιαχτεί ένα από τα νοσοκομεία:

China builds new hospital in 10 days to combat coronavirus

Η Αυστρία συστήνει στους πολίτες της να επιστρέψουν από την Ιταλία – Η Ρωσία συστήνει αποφυγή των δημόσιων μέσων μεταφοράς τις ώρες αιχμής

Η Αυστρία συνέστησε σήμερα στους πολίτες της να επιστρέψουν από την Ιταλία,

η οποία σχεδιάζει καραντίνα σε πανεθνικό επίπεδο ως τον επόμενο μήνα σε μια νέα προσπάθεια να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό στην χειρότερα πληγείσα χώρα στην Ευρώπη.

Στους Αυστριακούς ταξιδιώτες συστήνεται να επιστρέψουν στην Αυστρία“, αναφέρει στον ιστότοπό του σήμερα το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Η αρμόδια αρχή ασφάλειας των καταναλωτών στη Ρωσία συνέστησε σήμερα στους πολίτες να αποφεύγουν

τα δημόσια μέσα μεταφοράς τις ώρες αιχμής στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται κατά του νέου κορωνοϊού.

Αποχή από τις επισκέψεις σε δημόσιους χώρους: εμπορικά κέντρα, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και τα μέσα μεταφοράς τις ώρες αιχμής“, αναφέρει σε ανακοίνωσή του η αρχή Rospotrebnadzor.

Η Ιταλία θα εγκρίνει μέτρα ύψους 10 δισεκ. ευρώ για αντιμετώπιση του αντίκτυπου από τον νέο ιό

Η ιταλική κυβέρνηση θα εγκρίνει μέτρα ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου από το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας.

Ο Στέφανο Πατουανέλι δήλωσε στον Radio Capital ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη περαιτέρω εξάπλωσης του νέου κοροναϊού θα προκαλέσουν πιθανόν αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε μόλις κάτω του 3% του ΑΕΠ φέτος.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε χθες Δευτέρα στο Reuters ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε 2,8% του ΑΕΠ φέτος.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει αύξηση του ελλείμματος σε 2,5% από τον προηγούμενο στόχο του 2,2%.

Ο Πατουανέλι σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει πιθανόν μια πρώτη σειρά μέτρων ύψους κάτω του στόχου των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ και ότι περισσότερα θα προστεθούν σε ένα δεύτερο στάδιο.

italy_covid_lomb

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου απαγορεύει τις συγκεντρώσεις κόσμου για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Με απόφαση του πρωθυπουργού της Αιγύπτου, Μουστάφα Μαντμπούλι, η χώρα αποφάσισε να αναβάλει τις πολυπληθείς εκδηλώσεις μέχρι νεωτέρας, χωρίς προς το παρόν να δοθούν λεπτομέρειες.

Η απόφαση είναι μέρος των προληπτικών μέτρων που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση του Καΐρου για να σταματήσει τη διάδοση του κορωνοϊού.

Μάλιστα, σε άμεση απάντηση στην εν λόγω απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, το υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου ανακοίνωσε την αναστολή όλων των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του με πολύ κόσμο, μέχρι νεωτέρας.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ανέστειλε τις επισκέψεις σε φυλακές σε όλη τη χώρα για διάστημα τουλάχιστον 10 ημερών,

ξεκινώντας από σήμερα, για την ασφάλεια τόσο των πολιτών όσο και των κρατουμένων.