Κέρκυρα: Συμμορία πέντε ατόμων πίσω από διαδικτυακή απάτη με λεία 14.300 ευρώ

Πώς ένας κάτοικος της Κέρκυρας είδε τις καταθέσεις του να κάνουν φτερά

Τέσσερις μήνες τώρα τραβάει τα μαλλιά του ένας κάτοικος της Κέρκυρας που είχε αναρτήσει σε διαδικτυακή εφαρμογή αγγελία για την πώληση ενός προϊόντος, αλλά αντί να βγάλει κέρδος βρέθηκε στα δίχτυα μιας οργανωμένης σπείρας απατεώνων και είδε τις καταθέσεις του να κάνουν φτερά.

Ο άνθρωπος που είχε επικοινωνήσει στις 6 Οκτωβρίου του 2021 με τον ανυποψίαστο πωλητή εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την αγορά, κατάφερε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων να εκμαιεύσει τα απόρρητα στοιχεία των τραπεζικών καρτών του και να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του, από το οποίο μετέφερε σε άλλον το ποσό των 14.300 ευρώ.

Όμως, δεν έδρασε μόνος. Όταν η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας, διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονταν συνολικά σε αυτήν τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός! Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για απάτη μέσω διαδικτύου υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ωστόσο δύσκολα το θύμα θα πάρει πίσω όσα του άρπαξαν.

Απάτη με αγγελία για πώληση κινητού

Θύμα απάτης έπεσε ένας Έλληνας από την Ηγουμενίτσα, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση ενός κινητού τηλεφώνου και κατέθεσε 70 ευρώ στον λογαριασμό του φερόμενου ως πωλητή ως προκαταβολή για την αγορά του, χωρίς να το παραλάβει ποτέ. Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας προέκυψε ότι δράστης ήταν ένας Έλληνας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.