Κέρκυρα: Στα χέρια των Αρχών σπείρα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Κέρκυρα

Οι αστυνομικές Αρχές της Κέρκυρας προχώρησαν στην εξάρθρωση συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στο νησί.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, «μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της συμμορίας, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός,

εξακριβώθηκε ο ρόλος του καθενός, ενώ διαπιστώθηκε ότι κατά τη δράση τους, η οποία προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου, διακινήθηκε ποσότητα ηρωίνης η οποία ανέρχεται στα 219 γραμμάρια».

Η διακίνηση της ηρωίνης φέρεται να ξεκινούσε από την Αθήνα, όπου μέσω του αλλοδαπού αποστελλόταν στην Κέρκυρα όπου και διακινούνταν σε τοξικοεξαρτημένα άτομα, κυρίως σε περιοχές της Νότιας Κέρκυρας.

Μέχρι αυτή την ώρα μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε Αθήνα και Κέρκυρα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα δύο μέλη της συμμορίας, ενώ ο τρίτος ήταν ήδη προφυλακισμένος, για σχετική, με την συμμορία, υπόθεση διακίνησης ηρωίνης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ηρωίνης, ενώ επιπλέον, στην δικογραφία με την κατηγορία της προμήθειας ναρκωτικών ουσιών εμπλέκονται ακόμη 12 ημεδαποί.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.