Κέρκυρα: Νέο deal στο πρώην Club Med από την Sani/ Ikos

Club Med

Βίλες περιλαμβάνει το πλάνο των επενδυτικών κεφαλαίων του σχήματος Sani/ Ikos που προχωρούν, σε μία ακόμη στρατηγική κίνηση στην Ελλάδα και στο νησί της Κέρκυρας, όπου ήδη λειτουργεί από πέρυσι το Ikos Dassia.

Η νέα συμφωνία αφορά την έκταση του πρώην Club Med στην Κέρκυρα, κοντά στην πεντάστερη μονάδα του Ikos Dassia,

εκεί όπου αρκετές δεκαετίες πριν λειτούργησε η πρώτη διεθνής τουριστική μονάδα του νησιού, σηματοδοτώντας ουσιαστικά κι ένα μεγάλο ορόσημο για το δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Μεσογείου.

Club Med

Στόχος του επενδυτικού σχήματος στην έκταση -την οποία τότε η γαλλική Club Med ονόμαζε ως ένα «μικρό επίγειο παράδεισο»- είναι και η δημιουργία πολυτελών βιλών με στόχο τα υψηλότερα εισοδήματα και την επιμήκυνση της σεζόν.

Η έκταση των 245 στρεμμάτων του πρώην Club Med που ανήκει σε ρωσικά κεφάλαια παραμένει αναξιοποίητη τα τελευταία, πολλά χρόνια, ενώ δεν έχουν λείψει, κατά καιρούς, τα σχέδια για την αξιοποίησή της, τα οποία ωστόσο παραμένουν τελικά επί χάρτου.

Το τελευταίο πλάνο, το οποίο μάλιστα είχε προχωρήσει ως ένα βαθμό αδειοδοτικά, από την προηγούμενη κυβέρνηση εν έτει 2015,

περιελάμβανε τη δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος για τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 734 κλινών με τουριστικές κατοικίες και spa.

Το νέο deal, με πρωταγωνιστικό το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου της Sani/ Ikos και πρώην προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, 

θεωρείται τώρα ότι θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για την περιοχή ειδικά όσον αφορά την προσέλκυση των μεγαλύτερων εισοδημάτων, κάτι το οποίο είναι το μεγάλο ζητούμενο τόσο για την τοπική όσο συνολικά την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά της, η Sani/ Ikos παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, στη μεγάλη έκθεση WTM το νέο εγχείρημα για το υπερπολυτελές

 Ikos Andalusia το οποίο πρόκειται να ανοίξει το Μάιο του 2020 στην Μαρμπέλα της Ισπανίας.

Ikos Andalusia

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sani/ Ikos «150 Ελληνες κι Ελληνίδες -στελέχη της Sani/Ikos Group μετεγκαθίστανται για να στελεχώσουν μαζί με Ισπανούς συναδέλφους την μεγάλη αυτή επένδυση στην Costa del Sol.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επένδυση (σ.σ. κοντά στα 170 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους εξαγοράς) στην Costa del Sol την τελευταία δεκαετία και θα δημιουργήσει 700 θέσεις εργασίας».

Το Ikos Andalusia θα αποτελέσει το πρώτο resort του ομίλου στο εξωτερικό και το πέμπτο συνολικά, μετά τα Ikos Oceania και Ikos Olivia της Χαλκιδικής,

Το Ikos Dassia στην Κέρκυρα, το οποίο άνοιξε το Μάιο του 2018, και το Ikos Aria στην Κω που εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2019 στην  πρώην μονάδα Club Med Kefalos.

Ikos Dassia