Κέρκυρα: Δυο ανήλικοι έκλεψαν τον… Άγιο Βασίλη

Κέρκυρα

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

Κατάφεραν να προκαλέσουν βανδαλισμούς στον χριστουγεννιάτικο στολισμό στην πόλη της Κέρκυρας δυο ανήλικοι Έλληνες,

όχι όμως και να μείνουν ασύλληπτοι καθώς έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών λίγη ώρα αφ’ ότου έκλεψαν το… ομοίωμα του Άι Βασίλη από το έλκηθρο που τοποθέτησε ο Δήμος!

Οι κάτοικοι του νησιού διαπίστωσαν έκπληκτοι το βράδυ της Κυριακής ότι το ομοίωμα του αγίου των παιδιών είχε εξαφανιστεί από το Σαρόκο, όπου αποτελούσε μέρος του χριστουγεννιάτικου διακόσμου.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες και οι δύο 17χρονοι που το είχαν κλέψει εντοπίστηκαν από άνδρες της Τουριστικής Αστυνομίας που εκτελούσαν περιπολία με ποδήλατα.

Οι ανήλικοι βάνδαλοι υπέδειξαν πού είχαν κρύψει τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο προαύλιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης ώσπου να επανατοποθετηθεί στη θέση του.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ οι γονείς τους κατηγορούνται για την πλημμελή εποπτεία τους.