Κέρκυρα: Αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο «Ι.Καποδίστριας» – Σε κατάσταση αμόκ Τούρκος επιβάτης

αναγκαστική προσγείωση

Σε κατάσταση αμόκ βρέθηκε Τούρκος επιβάτης, κατά τη διάρκεια πτήσης από την Κωνσταντινούπολη στο Μάντσεστερ, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα.

Τυπικά, τα αεροδρόμια της χώρας είναι κλειστά για πτήσεις από Τουρκία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, το αεροπλάνο της εταιρίας JET-2 έγινε δεκτό εξαιτίας της επίκλησης «emergency», από τον κυβερνήτη του.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ιωνάννης Καποδίστριας», καθώς ο Τούρκος επιβάτης βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ κι άρχισε να χτυπάει την πόρτα του πιλοτηρίου.

Άμεσα επενέβησαν οι συνεπιβάτες του και κατάφεραν να τον καθηλώσουν, ενώ ο κυβερνήτης αποφάσισε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο κοντινότερο αεροδρόμιο, που ήταν αυτό της Κέρκυρας.

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται, τώρα, σε διαβουλεύσεις ώστε να διαπιστωθεί τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής,

δεδομένης της ιδιάζουσας κατάστασης που υπάρχει εν μέσω της πανδημίας του ιού COVID-19 και των περιοριστών μέτρων που ισχύουν στα ταξίδια και τις μετακινήσεις.