Κεραμέως: Οι λεπτομέρειες του ανοίγματος δημοτικών & γυμνασίων

Στις 10 Μαΐου ξεκινά η δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, με τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη στα Λύκεια.

Για το πώς θα γίνει η επιστροφή στα νηπιαγωγεία, στα δημοτικά και στα γυμνάσια, στις 10 Μαΐου, μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η ίδια επεσήμανε ότι θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το άνοιγμα και των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης – πέραν των Λυκείων – επισημαίνοντας ότι προϋπόθεση είναι ο προηγούμενος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος, δηλαδή με self tests για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

Η προμήθειά τους θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόζεται και στα λύκεια.

Τα self tests, συγκεκριμένα, θα διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία, από όπου οι γονείς των μαθητών μπορούν να τα λαμβάνουν μέσω ΑΜΚΑ και η δήλωση των αποτελεσμάτων θα πρέπει να γίνεται στο «self-testing.gov.gr».

Oι μαθητές θα πρέπει να επιδεικνύουν τα αρνητικά τεστ, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλήνιες και το τι προβλέπεται για τους μαθητές που ενδεχομένως νοσήσουν από κορονοϊό, η κυρία Κεραμέως επεσήμανε ότι «υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος πάθει οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου».