Κεραμέως: «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση στο Δημόσιο»

Στόχος όλων των προσπαθειών, όπως τόνισε η υπουργός είναι «κάθε πολίτης να απολαμβάνει καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες σε ένα καλύτερο κράτος».

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε αναλυτικά στους τέσσερις βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής.

Βασική προτεραιότητα, ο «κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Και αυτό, όπως τόνισε η υπουργός θα επιτευχθεί με την επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ιδιαίτερα σε νοσηλευτικό προσωπικό και εκπαιδευτικούς, στην ενίσχυση του ΑΣΕΠ σε πόρους, στον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας επιλογής των προϊσταμένων διοίκησης με θέσπιση του μπόνους παραγωγικότητας

Στόχος η αξιολόγηση παντού, σε κάθε τομέα της δημόσιας προτεραιότητες για την αποτελεσματικότερη λειτουργεία της, τόνισε η υπουργός Εσωτερικών.

Η κα Κεραμέως ανακοίνωσε και έναν νέο θεσμό, τον μηχανισμό αποτύπωσης των δεικτών ικανοποίησης των πολιτών.

Όσον αφορά στο Δημόσιο η υπουργός αναφέρθηκε στην βελτίωση των όρων εργασίας, και επανέλαβε την επισήμανση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να δουν αύξηση εδώ και 14 χρόνια.

Έμφαση δίνονται και στα επιδόματα, κυρίως για παιδιά αλλά και σε όσους κατέχουν θέση ευθύνης. Αυτό συνδέεται και με το νέο σύστημα επιβράβευσης και παρακίνησης των υπαλλήλων για καλύτερη απόδοση με μπόνους παραγωγικότητας αλλά και πλούσια προγράμματα επιμόρφωσης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων για 250.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Τρίτος πυλώνας του έργου του υπουργείου Εσωτερικών είναι η άρση των γραφειοκρατικών βαρών της χώρας, ώστε να απελευθερωθούν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας με στόχο τον βέλτιστο συντονισμό των διαφορετικών επιπέδων διακυβέρνησης.

Τέταρτος πυλώνας είναι το νέο πλαίσιο εποπτείας των ΟΤΑ με μηχανισμό παρακολούθησης των έργων των δήμων.

Τέλος η κα Κεραμέως αναφέρθηκε και σε επιμέρους στόχους, όπως τα 360 και πλέον μεγάλα έργα υποδομής σε Μακεδονία -Θράκη, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού προτύπου και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου αλλά η αναβάθμιση της προστασίας των ζώων συντροφιάς με νέο νομοθετικό πλαίσιο.