Καθηγητής του Χάρβαρντ υποστηρίζει πως το 2021 θα γνωρίσουμε εξωγήινους

εξωγήινοι

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Avi Loeb, έκανε μια δήλωση σχετικά με ένα αντικείμενο που ανακάλυψε το πανίσχυρο τηλεσκόπιο της NASA το 2017.

Ο καθηγητής έχει γράψει ένα καινούργιο βιβλίο που κυκλοφορεί φέτος ονόματι ‘‘Extraterrestrial:

The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth και αναφέρει πως το αντικείμενο είναι απομεινάρι από εξωγήινο αεροσκάφος στο οποίο η NASA έδωσε το κωδικό όνομα ‘‘1I/2017 U1 Oumumua’’.

Στο βιβλίο αναφέρεται πως το αεροσκάφος έχει έρθει από άλλο Γαλαξία και ουσιαστικά είναι τα…σκουπίδια ενός άλλου πολιτισμού, ένα κουφάρι αεροσκάφους – εάν θέλησαν να κάνουν επαφή, έκαναν σίγουρα πολύ κακή εντύπωση στέλνοντας τα σκουπίδια τους. Ο Loeb ωστόσο δεν είναι συνωμοσιολόγος.

Έχει την έδρα της Αστρονομίας στο Χάρβαρντ, διδακτορικό στη φυσική και από ότι φαίνεται το βιβλίο του δεν είναι ένας σωρός από αηδίες που ξεπήδησαν από το κεφάλι του. Και υπάρχει και κάτι ακόμη.

Οι αστεροειδείς που περνούν κοντά από τον ήλιο μας, τείνουν να αυξάνουν την ταχύτητά τους. Γιατί; Γιατί η θερμοκρασία του ήλιου λιώνει τους πάγους που έχουν στα «σωθικά» τους.

Το Oumumua ωστόσο που έχει μέγεθος αστεροειδή δεν ακολούθησε την ίδια τακτική.

Για την ακρίβεια δεν ακολούθησε καν την ίδια τροχιά με τους αστεροειδείς που περνούν κοντά από τον ήλιο, αλλά αντιθέτως ήταν σαν να είχε προκαθορίσει την τροχιά του από το να μείνει μακριά του

(ο καθηγητής εικάζει πως μπορεί το κράμα μετάλλου από τα απομεινάρια να…αλλάζει τροχιά όταν υπερθερμαίνεται από κάποιο τεραστίων διαστάσεων σώμα όπως ο Ήλιος.