Καθηγητής Λάβδας: Μην αποκλείουμε το 2023 να είναι το έτος ρήξης της Τουρκίας συνολικά με την Δύση (Βίντεο)

Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να αξιολογήσει τι κάνει ο Ερντογάν και αν παίζει το παιχνίδι του Πούτιν δηλώνει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και συγκρητικής πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κώστας Λάβδας μιλώντας στην εκπομπή Σήμερα με τον Άκη Παυλόπουλο στον Τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Μην αποκλείουμε το 2023 να είναι το έτος ρήξης της Τουρκίας συνολικά με την Δύση, τονίζει ο κύριος Λάβδας γιατί η Τουρκία δεν είναι σε αδιέξοδο αλλά ο Ερντογάν είναι και το 2023 είναι εκτός από έτος εκλογών και έτος ορόσημα για την Τουρκία.

Θυμίζουμε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr, ο  Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ” Όπως γνωρίζετε, οι εργασίες μας για το F-16 ξεκίνησαν πέρυσι, και αυτή η διαδικασία συνεχίζεται αυτή τη στιγμή όπως είχε προγραμματιστεί. Στις συναντήσεις του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι το υποστηρίζουν και ως διοίκηση, ως υπουργείο και στρατιωτικά. Προηγουμένως, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μας πραγματοποίησε τέσσερις συναντήσεις μεταξύ αντιπροσωπειών, τρεις στην Τουρκία και μία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η διαδικασία συνεχίζεται. Οι δηλώσεις γερουσιαστών όπως ο Μενέντεζ είναι η προσωπική του άποψη, οι προσωπικοί του ισχυρισμοί. Δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση μια θεσμική κατάσταση. Επιπλέον οι σχέσεις του με την Ελλάδα αποτελούν επίσης αντικείμενο ξεχωριστής μελέτης. Γιατί είναι τόσο προκατειλημμένοι για αυτό; Και πάλι, στη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ πρόσφατα, ο ίδιος ο Στόλτενμπεργκ εξέφρασε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά την αμεροληψία του σε αυτό το θέμα. Δήλωσε ότι η παράδοση των F-16 στην Τουρκία είναι ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά και για το ΝΑΤΟ και ότι όσο ισχυρότερη είναι η Τουρκία, τόσο και το ΝΑΤΟ. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τη διαδικασία..”

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα