Καθηγητής Επιδημιολογίας – Χ.Χατζηχριστοδούλου: «Ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού είναι πλέον στο 0,67»

Καθηγητής Επιδημιολογίας - Χ.Χατζηχριστοδούλου

Ο Καθηγητή Υγειονομικής κι Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ανέφερε πως ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού είναι πλέον κάτω από το 1% (0,67) σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε ότι η επανεκκίνηση των κοινωνικών δραστηριοτήτων θα είναι σταδιακή και υπογράμμισε ότι προτεραιότητα αποτελούν τα σχολεία.

​«Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και ίσως και τα λύκεια», σημείωσε και πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η Επιτροπή προκειμένου να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις.

«Ανησυχία λόγω της κόπωσης των πολιτών»

Παράλληλα, ο καθηγητής συνέστησε μεγάλη προσοχή για την περίοδο των εορτών και τόνισε ότι οι επιστήμονες ανησυχούν για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν οι πολίτες αυτές τις μέρες, λόγω της κόπωσης που επικρατεί.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό, σημείωσε ότι «αν η ροή των εμβολίων είναι ικανοποιητική τους επόμενους μήνες και αν έχουμε ένα καλό ποσοστό του πληθυσμού εμβολιασμένο μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο, το καλοκαίρι θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».