Καθηγητές υπογράφουν ψήφισμα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ψήφισμα κατά της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας υπογράφουν 867 πανεπιστημιακοί, οι οποίοι προχώρησαν σε εκστρατεία συλλογής υπογραφών τις τελευταίες εβδομάδας με σύνθημα «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια».

Ανάμεσα στους πανεπιστημιακούς που υπογράφουν το ψήφισμα είναι ο πρώην υπουργός Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ Κ. Γαβρόγλου, ο Αρ. Μπαλτάς, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο καθηγητής Αντ. Λιάκος, η Μαρία Ρεπούση, καθώς και οι: Θ. Δραγώνα, Ηλ. Νικολακόπουλος, Λ. Διβάνη, Γ. Πανούσης, Α. Τάκης, Λ. Λαμπριανίδης, Κ. Δοξιάδης, Ν. Μπελαβίλας, Σ. Μαρκέτος, Ι. Βαμβακίδου.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο που υπογράφουν, «θεωρούμε απαράδεκτο και δηλώνουμε ότι δεν θα συναινέσουμε στη δημιουργία και λειτουργία οποιουδήποτε σώματος φύλαξης ή ασφάλειας που θα βρίσκεται εκτός ελέγχου της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Σημειώνεται πως δύο ανάλογα ψηφίσματα έχουν συνταχθεί από πρωτοβουλίες φοιτητών και εργαζομένων στα Πανεπιστήμια, που εναντιώνονται στην απόφαση της κυβέρνησης για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.