Κατεχόμενα – «Συντεχνία» δασκάλων: «Δεν μας εκπροσωπεί ο Τατάρ» – «Η θέση των Τουρκοκυπρίων είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ο «πρόεδρος» της συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων δασκάλων (KTÖS), Μουσταφά Μπαϊμπόρα σε γραπτή δήλωση του αναφέρει ότι αποτελεί ντροπή για όσους «διοικούν και ηγούνται της κοινότητας» το γεγονός ότι Τουρκοκύπριοι αθλητές δεν μπορούν να συμμετέχουν στους 5ους Αγώνες Ισλαμικής Αλληλεγγύης στο Ικόνιο.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η Αβρούπα γράφει ότι ο κ. Μπαϊμπόρα ανάφερε ακόμα ότι με τις οικονομικές και τις πολιτικές συνθήκες που υπάρχουν στα κατεχόμενα η τουρκοκυπριακή κοινότητα νιώθει «πολύ πιο βαριά κάθε μέρα που περνά την απελπισία του ότι είναι υποτελής διοίκηση».

Επικρίνοντας τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ επειδή παρέστη στην έναρξη των αγώνων στους οποίους δεν προσκλήθηκαν Τουρκοκύπριοι αθλητές, ο Μπαϊμπόρα είπε ότι ο Ερσίν Τατάρ δεν εκπροσωπεί την τουρκοκυπριακή κοινότητα. «Η θέση των Τουρκοκυπρίων είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι ενόσω δεν απαλλάσσεται από του να είναι υποτελής διοίκηση η τουρκοκυπριακή κοινότητα και δεν λύνεται το Κυπριακό, θα συνεχίσουν να τους αποκοιμίζουν με τα «παραμύθια της απομόνωσης και του εμπάργκο».

«Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για να αρχίσουν συνομιλίες για συμμετοχή μας σε αθλητικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες υπό την στέγη της ΕΕ και για να κάνουν αυτό που τους αναλογεί η ελληνοκυπριακή ηγεσία και η Κομισιόν της ΕΕ», κατέληξε ο Μπαϊμπόρα.