Κατεχόμενα: Φιμωμένοι οι Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι – Διαμαρτυρία στη «Βουλή» του ψευδοκράτους

Κατεχόμενα

Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν για τρία «νομοσχέδια» που προωθεί η λεγόμενη «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους

και ουσιαστικά θέτουν τον Tύπο υπό αυστηρή λογοκρισία, καθιστώντας έγκλημα ακόμα και την ελευθερία σκέψης και διατύπωσης άποψης.

Οι δημοσιογράφοι πήγαν στην συνεδρίαση της ολομέλειας της λεγόμενης «βουλής» του ψευδοκράτους, έχοντας τοποθετήσει στο στόμα τους μαύρη κολλητική ταινία ώστε να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους.

Κάποιοι «βουλευτές» της αντιπολίτευσης πήγαν και κάθισαν στις θέσεις των δημοσιογράφων για να εκφράσουν την υποστήριξη τους.

Ο Πρόεδρος της λεγόμενης «βουλής» επιχείρησε να βγάλει εκτός αίθουσας του δημοσιογράφους, επικαλούμενος δήθεν παρεμπόδιση των εργασιών, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό καθώς οι δημοσιογράφοι δεν έκαναν τίποτα απολύτως για να παρεμποδίσουν την συνεδρίαση.

Το ψευδοκράτος με οδηγίες της Τουρκίας επιχειρεί να ποινικοποιήσει την «προσβολή» στο πρόσωπο του «Προέδρου» ή την προσβολή της «μητέρας πατρίδας Τουρκίας»,

προκαλώντας έντονες αντιδράσεις μεταξύ των «βουλευτών» της αντιπολίτευσης οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αυτές οι πρακτικές αποτελούν κατάλοιπα της αποικιοκρατίας που ποινικοποιούσε την προσβολή της Βασίλισσας.