Κατατέθηκαν οι προσφορές για τις νέες ταυτότητες

Στον διαβαθμισμένο διαγωνισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν 26 επιχειρήσεις από ολόκληρο τον κόσμο

Πέντε όμιλοι ή κοινοπραξίες κατέθεσαν προσφορές στον μεγάλο διαγωνισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις νέες ταυτότητες, προϋπολογισμού άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το euro2day.gr, προσφορές κατέθεσαν η κοινοπραξία της γερμανικής Veridos (στην Ελλάδα ελέγχει τη Veridos Ματσούκης με μονάδα παραγωγής εντύπων ασφαλείας) με τον ΟTΕ, η γαλλική Idemia με Neurosoft (του ομίλου ΟΠΑΠ), η κοινοπραξία της Thales (ελέγχει την Gemalto NV) με τη Unisystems του ομίλου Quest, ο βελγικός όμιλος Zetes (που ελέγχει και την ισραηλινή Pitkit Zetes Smartech) με τη Space Hellas και η κοινοπραξία του ομίλου Λύκος (Austria Card, κ.α.) με τα Γαλλικά Ταχυδρομεία (με υπεργολάβους τις Dataverse και Cosmos Business Systems).

Στον διαβαθμισμένο διαγωνισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν, με την παραλαβή του σχετικού τεύχους διακήρυξης, 26 επιχειρήσεις από ολόκληρο τον κόσμο. Τα σχήματα διεκδίκησης του έργου καλούνται να εξασφαλίσουν και χρηματοδότηση αφού το τεχνολογικό σύστημα και οι υπηρεσίες που το συνοδεύουν θα αναπτυχθεί αρχικά με δικά τους κεφάλαια.

Όποιος από τους υποψηφίους ζητήσει και το χαμηλότερο κόστος απόκτησης της νέας ταυτότητας από τους πολίτες θα έχει και ένα πλεονέκτημα στη διεκδίκηση του έργου. Πρόσθετα έσοδα θα έχει ο ανάδοχος του έργου από τα άλλα έγγραφα, όπως διαβατήρια, που θα εκδίδει το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.).