Σχολεία: Πάνω από 700 σχολεία σε κατάληψη και 122 ακόμα κλειστά λόγω κρουσμάτων – Αναλυτικά η λίστα

Καταλήψεις στα Σχολεία

Τεράστιος είναι ο αριθμός των κλειστών σχολείων σε ολόκληρη την Ελλάδα, κάτι που συμβαίνει είτε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, είτε λόγω καταλήψεων.

Τις προηγούμενες ημέρες, μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαν πορείες στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες μεγαλουπόλεις, με βασικά αιτήματα να συγκροτηθούν  τμήματα με (το πολύ) 15 μαθητές, 

να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας με στόχο να γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία με ασφάλεια και να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.

Από την πλευρά της, κληθείσα να σχολιάσει τις συνθήκες που διαμορφώνονται στα σχολεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τις αντιδράσεις και τις καταλήψεις για ολιγομελή τμήματα αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών,

η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο το θέμα της σχολικής στέγης, καθώς δεν μπορούν να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα.

Στο ίδιο τραπέζι γονείς και μαθητές μετά τις εικόνες ντροπής στον Άλιμο

Δύο ημέρες μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν έξω από σχολείο του Αλίμου, όταν μερίδα γονέων επιχείρησε να «σπάσει» την κατάληψη του 5ου Γυμνασίου, ο δήμαρχος κάλεσε σε διάλογο μαθητές και γονείς σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.

Όπως δήλωσε μαθητής του σχολείου τα αιτήματά τους ακούστηκαν στο δημαρχείο και θα παρθούν μέτρα, ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Κονδύλης, ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει ψυχραιμία, καθώς τα προβλήματα δεν λύνονται «με ξύλο και επιθέσεις». 

Τα σχολεία που θα είναι κλειστά τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου λόγω κορωνοϊού

Όπως τις προηγούμενες ημέρες έτσι και τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, πολλά σχολεία και ακόμα περισσότερα τμήματα σχολείων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, που εντοπίστηκαν είτε σε μαθητή, είτε σε εκπαιδευτικό.

Έτσι κλειστά θα παραμείνουν και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει γονείς και μαθητές με μία σχετική λίστα, η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι ανανεώνεται συνέχεια.

 Εδώ μπορείτε να τη δείτε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, «λουκέτο» έχει μπει σε 122 σχολεία και τάξεις που έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, λόγω κρούσματος κορωνοϊού, που ενεργοποίησε τα υγειονομικά πρωτόκολλα.