Έκτακτο: Καταιγίδες ξανά στην Αττική -Βρέχει καταρρακτωδώς στα βόρεια προάστια – Χαλάζι στα ηπειρωτικά

Καταιγίδες ξανά στην Αττική

«Θερμικές» καταιγίδες αναμένονται και τις επόμενες ώρες, κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων

Ιδιαίτερα άστατος προβλέπεται και σήμερα ο καιρός στη χώρα για έκτη διαδοχική ημέρα. Ηδη ισχυρές καταιγίδες, αλλά και σε ορισμένες περιοχές χαλάζι πέφτει στην Αττική.

Τις επόμενες ώρες τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκτός από την Αττική και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, σε περιοχές της Κρήτης, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

Οι καταιγίδες κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλαζοπτώσεις (μικρού μεγέθους).

Καταιγίδες εκδηλώνονται εκ νέου αυτή την ώρα και στην Αττική. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα (κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού) και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr.

Αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς στην Εκάλη.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου και με κίτρινα σύμβολα οι περιοχές όπου αναμένονται καταιγίδες.

kairossimera-kataigidesathina