«Καταφύγιο» των Γάλλων: Aυτό το ελληνικό νησί έχει αδελφοποιηθεί με ένα χωριό της Γαλλίας

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Γάλλοι έχουν βρει το δικό τους «καταφύγιο» στη Σίφνο, με τη διαφήμιση του νησιού να εξαπλώνεται από στόμα σε στόμα στη χώρα.

Έτσι, κάθε χρόνο αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να νοικιάσουν ή ακόμη και να αγοράσουν κάποια κατοικία, προκειμένου να απολαύσουν τις παραλίες και τα φαγητά του τόπου. Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμη λόγος που η Σίφνος έχει γίνει πλέον τόσο γνωστή στη Γαλλία.

Βλέπεις, το ελληνικό νησί αποφάσισε να υπογράψει ένα σύμφωνο φιλίας πριν από τέσσερα χρόνια με ένα μικρό γαλλικό χωριό 2.500 κατοίκων. Ο λόγος για το Μονφλανκέν, το οποίο έχει ψηφιστεί αρκετές φορές ανάμεσα στα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, με διάθεση εξωστρέφειας και ανταλλαγής εμπειριών με άλλους Ευρωπαϊκούς Δήμους, ο Δήμος Σίφνου αναζήτησε μια περιοχή με χαρακτηριστικά και στόχους αντίστοιχους με της Σίφνου, για να προχωρήσει σε μια κίνηση με πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική αξία, όπως αυτή των αδελφοποιήσεων Δήμων που δίνει κίνητρο και ενισχύει κοινές δράσεις, εκδηλώσεις και συνεργασίες μεταξύ των κατοίκων και φορέων των περιοχών που συμμετέχουν.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Σίφνου, για την κατ’ επιλογή «συγγένεια» επιλέχθηκε ο δήμος του Μονφλανκέν της Γαλλίας που με χαρά αποδέχτηκε την πρόταση του ελληνικού νησιού. Η κοινή απόφαση για σύσφιξη των σχέσεων των δύο δήμων επισημοποιήθηκε με την αδελφοποίησή τους, που έγινε σύμφωνα με όλο το Ευρωπαϊκό τυπικό, μέσω του αρμόδιου φορέα Αδελφοποιήσεων και ολοκληρώθηκε με αμοιβαία επίσκεψη των δύο αντιπροσωπειών στους δύο Δήμους (Σεπτέμβριος του 2019 και Φεβρουάριος του 2020) και την υπογραφή του μεταξύ τους «Συμφώνου Φιλίας».

Με τον τρόπο αυτό, όσον αφορά στις ικανότητές μας και στα μέσα που μας επιτρέπουν, οι κοινότητές μας δεσμεύονται να αναπτύξουν αδελφικές σχέσεις και αλληλεγγύη στον πολιτιστικό, οικονομικό, τουριστικό και αθλητικό τομέα. Επίκεντρο είναι κυρίως η συνάντηση μεταξύ των νέων και η συμμετοχή όλων σε επίπεδο κατοίκων και θεσμών».

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον έξω από τα γραφεία του δήμου Σίφνου στην Απολλωνία έχει τοποθετηθεί μια επιγραφή με γαλλικές σημαίες και αναφορά στο Μονφλανκέν. Κάπως έτσι, όλο και περισσότεροι Γάλλοι μαθαίνουν κάθε χρόνο για τη Σίφνο και κλείνουν από νωρίς τις διακοπές τους, προκειμένου να την επισκεφτούν.