Καρδίτσα: Παντοπώλης πουλούσε χιλιάδες.. κροτίδες εν όψει Πάσχα

Καρδίτσα

Το Πάσχα πλησιάζει και ένας έμπορος που διατηρεί δύο παντοπωλεία σε διαφορετικές περιοχές του νομού Καρδίτσας

βρήκε ευκαιρία να γεμίσει τις τσέπες του με χρήματα πουλώντας χιλιάδες επικίνδυνες κροτίδες, ακόμη και σε μικρά παιδιά που θέλουν να κάνουν… θορυβώδη Ανάσταση!

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έρευνες στα δυο καταστήματα του επιτήδειου επιχειρηματία, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ότι διέθετε προς πώληση συνολικά 2.300 κροτίδες, 200 φωτοβολίδες, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και 44 σωλήνες εκτόξευσης πυροτεχνημάτων.

Τα παράνομα είδη κατασχέθηκαν, ενώ ο έμπορος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Σύλληψη για κροτίδες και στη Μυτιλήνη

Σε έλεγχο υποβλήθηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας Έλληνας στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης και διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του 65 κροτίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Έτσι, συνελήφθη, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ιεράπετρας, συνελήφθη ένας Έλληνας στο σπίτι και στο

Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου βρέθηκαν συνολικά 1 .215 βεγγαλικά διαφόρων τύπων, τα οποία κατασχέθηκαν.