Καρδίτσα: Έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καράμπαλη -Το νερό προχωράει προς την πόλη

Βιβλική καταστροφή στην Καρδίτσα η οποία δοκιμάζεται από την κακοκαιρία «Daniel» τις τελευταίες ώρες. Λίγο νωρίτερα έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καράμπαλη προς τον οικισμό Μαύρικα, ο οποίος και πλημμύρισε.

Είχε προηγηθεί εκκένωση αρκετές ώρες πριν με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Ο κύριος όγκος του νερού τώρα προχωρά προς την πόλη.

Στην οδό Τζέλλα το νερό έχει φτάσει στους 40 πόντους, ενώ η στάθμη σε Γαβριά, Καράμπαλη ανέβηκε κατακόρυφα τις τελευταίες δύο ώρες με αποτέλεσμα τα νερά να αρχίσουν να πλημμυρίζουν την πόλη, περνώντας τα χωμάτινα αναχώματα που είχαν στηθεί για να τα ανασχέσουν.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος της Καρδίτσας κάνει έκκληση προς τους κατοίκους να προστατευθούν σε υψηλότερα σημεία.

Όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, οι κάτοικοι του οικισμού Μαυρίκα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία φιλοξενούνται στο παλιό κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ.

Μέσα στην πόλη η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς σε σχέση με το πρωί. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα της Ανδρέα Παπανδρέου που κατεβάζει πολύ νερό και η διασταύρωση με την Καποδιστρίου στα φανάρια είναι αδιάβατη.

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και άλλοι δρόμοι της πόλης με το νερό της βροχής να βρίσκεται πάνω από το ύψος των πεζοδρομίων και να έχει εισχωρήσει και σε καταστήματα αλλά και οικίες. Επίσης έχουν πλημμυρίσει αρκετά υπόγεια σπιτιών.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην περιοχή είναι το παρακάτω βίντεο όπου εγκλωβισμένοι κάτοικοι έχουν ανέβει στην οροφή αυτοκινήτου προκειμένου να μην τους παρασύρουν τα νερά:

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ από τους 25 υποσταθμούς που έχει η πόλη, οι 10 παραμένουν εκτός και γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθούν χωρίς να είναι βέβαιο το αποτέλεσμα λόγω πολλών παραμέτρων.

Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα πολλές περιοχές να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό.

Στα εκτός πόλης πρόβλημα στο σκοτάδι παραμένει η πλευρά της ανατολικής Αργιθέας, πάνω από το Πευκόφυτο, αφού η βλάβη δεν αναμένεται να αποκατασταθεί απόψε ,

όπως στο Παλαιοκκλήσι και περιοχές του Δήμου Σοφάδων διότι δεν υπάρχει οδική πρόσβαση ασφαλής.

Μέχρι να επιτευχθεί αυτό δεν θα μπορούν να γίνουν ενέργειες αποκατάστασης.