Καμίνι το μεσημέρι η Κύπρος – Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε εκ νέου κίτρινη προειδοποίηση. Η Κίτρινη Προειδοποίηση ισχύει από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Ιουλίου, μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Αναλυτικά ο καιρός

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να στραφούν από το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις νύχτες και νωρίς το πρωί, είναι πιθανόν τοπικά να σχηματίζεται αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ μέχρι το Σάββατο αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.