Κάλεσμα Κικίλια για το συλλαλητήριο στην Αθήνα: «Ενωτικά, ειρηνικά και εμφατικά»

Κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής «ειρηνικά και ενωτικά, αλλά πάντως εμφατικά», γιατί προφανώς, όπως λέει, «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», απευθύνει ο τομεάρχης Άμυνας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλης Κικίλιας,

«Ο κ. Τσίπρας υποτίμησε τη ψυχή των Ελλήνων και τον αγνό ανόθευτο πατριωτισμό τους» τονίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο τομεάρχης ‘Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως ο Έλληνας αποστρέφεται εξίσου τον εθνικισμό και τον εθνομηδενισμό, και ακολουθεί την οδό του μέτρου: το γνήσιο πατριωτισμό».

Ο βουλευτής της Α’ Αθήνας, δηλώνει πως «δεν αντιμετωπίζει φοβικά τον λαό», αντιθέτως «τρέφεται από τις αγωνίες και τα πιστεύω του». Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κικίλιας τονίζει πως «θα σταθώ απέναντι σε αυτούς που πασχίζουν να χαρίσουν στα άκρα χιλιάδες λαού, συκοφαντώντας, ό,τι πιο ιερό έχει: την αγάπη του για την Πατρίδα».

Για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων αναφέρει πως «θέλει τη βέλτιστη λύση στο θέμα των Σκοπίων που θα εξουδετερώνει μια για πάντα τον αλυτρωτισμό», ενώ σε όσους θεωρούν την υπό εξέλιξη διαδικασία διαπραγμάτευσης ως την τελευταία ευκαιρία επίλυσης απαντά ότι «από την εποχή του σχεδίου Ανάν είχαμε να ακούσουμε τέτοια σενάρια από αυτούς που βρέθηκαν στην λάθος πλευρά της Ιστορίας ή πάντως απέναντι στη βούληση των λαών τους».