Καλάβρυτα: Ο «Αρίσταρχος» θα είναι ο πρώτος επίγειος σταθμός ScyLight σε παγκόσμιο επίπεδο

«Αρίσταρχος»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/08/2020, επίσκεψη του Dr. Harald Hauschildt, διευθυντή του προγράμματος SCYLIGHT της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, συνοδεία του διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου κ. Βασιλάκου

και των αστροφυσικών του Ε.Α.Α, κ. Χάντζιου Παναγιώτη και κ. Μανώλη Ξυλούρη, προκειμένου να πραγματοποιήσει τεχνική έκθεση-αξιολόγηση, των εγκαταστάσεων του τηλεσκοπίου Αρίσταρχος, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν η Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα, επικεφαλής του Γραφείου του Γενικού Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων του Τμήματος Στρατηγικών Υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)

καθώς και η κ Αργυρώ Καγιά, Τμηματάρχης της Διεύθυνσης Δορυφορικών Υπηρεσιών και Διαστημικών Εφαρμογών του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA αποτελεί την πύλη της Ευρώπης στο διάστημα.

Αποστολή της είναι η διαμόρφωση της ανάπτυξης των δυνατοτήτων της Ευρώπης σχετικά με το διάστημα και η εξασφάλιση συνεχιζόμενων επενδύσεων στο διάστημα, ώστε να προκύπτουν οφέλη για τους πολίτες της Ευρώπης.

Το τηλεσκόπιο του Αρίσταρχου επιλέχθηκε ως «πιλότος» του δικτύου επίγειων σταθμών του προγράμματος ScyLight το οποίο θα περιλαμβάνει 10 επίγειους σταθμούς παγκοσμίως.

Ο Αρίσταρχος θα είναι ο πρώτος επίγειος σταθμός ScyLight σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο “Αρίσταρχος”…..

Η συνέχεια ΕΔΩ