Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Στα δύο «κόπηκε» το χωριό Πόρος στην Κεφαλονιά – Φούσκωσε το ποτάμι (φώτο)

Πόρος Κεφαλονιά

Από τα ξημερώματα η κακοκαιρία «Μπάλλος», δοκιμάζει και την Κεφαλονιά, καθώς το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο, με τους περισσότερους κατοίκους να αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο.

Με τη γέφυρα του Πόρου εκτός λειτουργίας, η περιοχή κόπηκε στα δύο, έτσι όπως φοβόντουσαν οι κάτοικοι, μόλις είδαν τους ουρανούς να ανοίγουν.

Το ποτάμι έχει κατεβάσει νερό και η διέλευση από την ακτή γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν μείνει στα σπίτια τους καθώς η κάθε μετακίνηση κρύβει δυσκολίες και η κακοκαιρία συνεχίζεται.

Εν τω μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας, ο δήμαρχος Σάμης αποφάσισε να ανακοινώσει ότι «σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2021, όλες οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων».

Λόγω της σφοδρή κακοκαιρίας που πλήττει την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πόρου.

Η απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου ήρθε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούν στα χωρικά όρια του δήμου.