Κακοκαιρία: Καταιγίδα σάρωσε την Αττική – Μεγάλες ζημιές στο Νέο Ηράκλειο (βίντεο)

Κακοκαιρία

Δέντρα καταπλάκωσαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα – Κλειστοί δρόμοι – Οι ισχυροί άνεμοι σάρωσαν και σπίτια

– Πλησιάζουν τις 150 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική – Δείτε την πορεία της καταιγίδας – Σε μία ώρα έπεσαν 800 κεραυνοί στο Λεκανοπέδιο

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε στο Νέο Ηράκλειο η κακοκαιρία που χτύπησε το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα με έντονες βροχοπτώσεις και αρκετούς κεραυνούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μάλιστα, στο διάστημα από τις 5 μέχρι τις 6 το πρωί έπεσαν συνολικά 800 κεραυνοί στο λεκανοπέδιο.

Η βροχή προκάλεσε και προβλήματα στην κίνηση στους δρόμους, από νωρίς με συσσώρευση υδάτων σε αρκετούς δρόμους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έως και λίγο μετά τις 9:20 είχαν γίνει 148 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων και λιγότερες

για άντληση υδάτων, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να καταγράφεται σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία.

Όπως ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, «έσπασαν τσιμεντένιες κολώνες της ΔΕΗ, έπεσαν δέντρα εκατοντάδων ετών και εχουμε πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις καταστροφές στο Ηράκλειο Αττικής:

Δέντρο σε δρόμο στο Ν. Ηράκλειο

Από τις πτώσεις δέντρων διεκόπη η κυκλοφορία στην λεωφόρο Κύμης στο ρεύμα προς Μαρούσι από τη συμβολή με την Πλαπούτα και στο ρεύμα προς Μεταμόρφωση από το ύψος της Μαρίνου Αντύπα. Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στην Μαρίνου Αντύπα από το ύψος της συμβολής με την οδό Φιλοθέης και στην οδό Ανατολής από το ύψος της οδού Ήρας.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

irakleio-katastrofes
irakleio-foto
irakleio-2
irakleio-3
irakleio-zimies-2
irakleio-zimies-1
irakleio-zimies-4
irakleio-zimies-3
349cfe2d-4b5d-4b37-a12b-b319d4ba4014
447a8034-dd9e-4c52-b0e2-0c1eb312af25

Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων, πάντως, είναι ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σύντομη, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές.

Δείτε βίντεο από την Αττική:

 

 

Δείτε την πορεία της καταιγίδας: